sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Raksakuvia

Blogiparka on ollut ihan heitteillä, raksalla sen sijaan on tapahtunut vauhdilla. Tässä vanhempia kuvia, tämän viikon kuvat on vielä ottamatta.
 Pääsisäänkäynti, raksaoven tilalle tulee ikkuna ja ovi.
Iso terassi naapurin puolelta kuvattuna
 ja metsän reunasta:


 Keittiön niemeke ruokailutilan puolelta.
 Kodinhoitohuoneen seinänpätkä pukeutumistilan puolelta. Meillle ei tule keskuspölynimuria mutta sille on varaus tehtynä. Tätä seinää päätettiinkin lyhentää jotta saadaan liukuovi tähänkin eteen, putki jäi ulkopuolelle ja aiotaan vain pätkäistä poikki ja täyttää niin ettei sinne vesi pääse. Päälle sitten joku metallilätkä. Näkyyhän se toki kun päälle ei tule pinnoitusta mutta jouduttiin tekemään kompromissi, se liukuovi nimittäin ratkaisi sekä koneseinän että pukeutumistilan fiksusti.
 Jostain syystä pelitilan vieressä oleva seinä oli vain 40cm pitkä, vaikka piirustuksissa oli 60cm. Kahden makuuhuoneen välinen seinä oli siirtynyt 7cm väärään kohti ja ovea varten piti tehdä pieni pykälä jotta se aukeaa kunnolla, kuvissa ovi oli piirretty ihan seinään kiinni. Täysin noista ei sitä puuttuvaa pariakymmentä kertynyt, enkä vieläkään tiedä, mistä se loppu tuli. Huoneiden välistä seinää ei voinut siirtää oikealle paikalleen joten päädyttiin siirtämään pelitilan takaseinää, pöydän alla betonissa olevat kuopat eivät niin paljon haittaa. Samalla liikuntasauma tuli esille. Siellä olkoot johtojen kanssa sekamelskassa. Voihan sinne jonkin matonpätkän tai metallilevyn laittaa peitoksi halutessaan. Takana oleva kolo tulee meidän makkariimme, sinne on ajateltu työpöytää. Meidän makuuhuoneemme on äänieristetty ja Matti on kaipaillut välillä etätyöhön tilaa.
Raksalla väliseiniin on laitettu vanerit kaikkiin suunniteltuihin paikkoihin, tulevat kipsilevyn alle tueksi. Muutamia kipsilevyjä tulee vielä väliseiniin, lopuksi timpurit vielä levyttävät katon ja sitten olemme taas omillamme. Olin ajatellut lasten kanssa tasoteilla seiniä, tasoittaminen ehkä onnistuukin mutta hionta pitää kyllä tehdä ilman etteivät saa pölykeuhkoa.

Keittiö, kodinhoitohuone, olohuoneen kirjahylly, vessojen ja pelitilan kaapit tulevat Ykköskeittiöltä. Niistä enemmän jahka saan kuvat sähköisessä muodossa. Takka-leivinuunin muuraus alkaa ensi viikolla. Kävin valitsemassa luukut migreenin jyllätessä mutta jospa ne ovat ihan hyvät. Mies askarteli isänsä ja veljensä kanssa ilmastointiputket, ne olivat kuulemma yllättävän helppo homma. Putket tulevat alaslaskuun joten ne laitettiin huonetilasta käsin eikä niitä tarvinnut eristää. Akryylibetonista märkätiloissa on päätetty luopua ja olen mietiskellyt laattoja. Seinät tulee joka tapauksessa maalattuna myös kylppäriin. Elfan korihyllystöjä seinäkiskoilla on tarkoitus laittaa kuraeteiseen ja vaatehuoneeseen, niistä olen jo yhden tarjouksen saanut ja toisen pyytänyt. Betonitasoja ja -altaita varten Matti on metsästellyt materiaaleja. K-Raudan kautta niitä saisi, vaan määrät ovat valtavia, kvartsihiekkaa saisi niin paljon että voisi tehdä useampaankin omakotitaloon tasot.

Dyykkasin roskalavalta tukevia rautakoukkuja kuraeteisen seinälle ja ostin kierrätyskeskuksesta vihreän tekonahkatuolin eteiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti