lauantai 24. marraskuuta 2012

Kodinhoitohuone ja pieni vessa

Kodinhoitohuoneen kaapinovet ovat samanlaiset kuin keittiössä, valkoista laminaattia vanerireunoin. Timpurit kyllä kommentoivat ettei ulkona ihan tuollaista näkymää ole kuin kuvissa. 


Kuva: Ykköskeittiö
Isot kaapit oikealta vasemmalle: siivouskaappi, kaksi hyllykaappia ja ompelukaappi. Siivouskaappiin tulee Orthexin korit nielevä lokerikko ja lattialämmityksen jakotukit. Ompelukaappi on leveä kaappi pöytätasolla, Kaapin sisälle tulee pistorasioita ja valaistus, siinä on puolipohja jotta tuolin saa työnnettyä kaapin sisälle. Ovet ovat yliaukeavilla saranoilla jotteivät ole edessä ohi kuljettaessa. Oviin laittanen jonkin hakasen etteivät lapset pääse säätämään koneiden asetuksia. Tällä hetkellä minulla on ompelukone ja peitetikkisaumuri, hieman haaveilen oikeasta peitetikkikoneesta noiden rinnalle. Yhdistelmäkone toimii tuulella, välillä saattaa yllättää ja tehdä hyvääkin tikkiä peitetikatessa mutta harvemmin. Silityslauta tulee laatikkoon, toiseen oikealta katsoen jotta sitä voi käyttää myös silloin kun ompelukaapin ovet ovat auki. Altaan eteen tulee peitelevy. Loput kaapit ja laatikot ovat maaleille sun muille lämpimässä säilytettäville työkaluille. 


Kuva: Ykköskeittiö
Toisella puolella on koneseinä. Pyykinpesukoneen ja kuivaustornin päälle tulee kaappi, kaapin viereen ilmastointikone. Ilmastointikone haluttiin metsän puolelle, tekninen tila on autokatoksen vieressä joten ilma ei olisi ollut kovin puhdasta. Koneen alla pyykkikorit, kuten kuvasta näkyy tykkään lajitella pyykit valmiiksi koreihin. Pesukonetornin viereen tulee pieni seinänpätkä, tästä olikin aiemmin kuva kun päädyimme lyhentämään seinää ja keskuspölynimurivaraus jäi seinän ulkopuolelle. Toisin kuin kuvassa, kodinhoitohuone ei ole putki vaan pesutornin viereen avautuu pukeutumistila josta on ovet vessaan, vaatehuoneeseen ja kylppäriin. Pukeutumistilan ja koneseinän eteen tulee liukuovet, todennäköisesti kaksi ovea jotka saa tarvittaessa jomman kumman tilan eteen. 





 Pukeutumistilassa on enemmän tilaa kuin paperilla kuvittelin, ihan hämmästyin kun tutkin paikkaa raksalla. Tilaan tulee penkki, penkin alle paikka poltettavalle roskalle ja päälle pari seinään kiinnitettävää kuivaustelinettä, haitarimallisia. Peiliä olin ajatellut kylppärin oven viereen kunnes mietin yhtöä lasten kanssa saunassa ja vieraita talossa. Lapset livahtavat olohuoneeseen, liukuovi jää raolleen ja peilistä on suora näkymeä ruokapöytään. Ei kiitos, kenties peilin voisi sijoittaa vaatehuoneen seinälle, kylppärin oven taakse?

Betonitaso- ja allas valetaan itse. Valaistuksena on loisteputket korkeiden kaappien päällä antamassa epäsuoraa valoa ja ledilätyt kodinhoitohuoneessa ja pukeutumistilassa.

Samaan pohjapiirustuskuvaan tuli myös pienempi vessa. Vessan ovien pintaa ei ole vielä päätetty, hintaluokka kyllä. Suunnitelmissa on puujäljitelmä, lopullisen päätöksen teen kunhan pääsen vertailemaan ovia oikeassa tilassa. Kaappien syvyys on vain 15cm sillä ne ovat pahasti kulkutiellä. Allas on täälläkin betonia, pytty valkoinen Idon Seven D ja hana Oraksen ihan perushana. Vessaan tulee lattiakaivo joten todennäköisesti lattiaan laitetaan laattaa. WC-istuin tulee kuvassa leijuvan altaan viereen. Valaistuksena on katossa ledilätty, epäsuoraa valoa loisteputkilla tulee peilin takaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti