sunnuntai 7. lokakuuta 2012

vko 40

Eilisen talkooponnistuksen (8 sukulaismiestä!) ansiosta talossa on katto päällä. Upeaa, että he tulivat paikalle, vaikka se tiesikin melkein joka kodissa lastenhoitojärjestelyjä ja osalle melkoista ajamista etelä-Suomesta asti. Sää oli kylmä ja iltapäivästä alkoi tihkusade, pimeäkin pääsi yllättämään kesken työn. Ei kyllä käynyt kateeksi katontekijöiden olosuhteet. Meille tuli Planian peltikatto ja heidän tummanharmaansa on näköjään vaaleampi kuin Ruukin. Minua vaaleus vähän häiritsee mutta enköhän siihen totu. Oma mokani, olisi pitänyt pyytää värikoodi nähtäville kun kerran olin jotain väriä kuvitellut olevaksi. 


Timpurit ovat sadesäällä tehneet ikkuna-aukkoja. Saunan ikkunasta on suora näkymä pururadalle. Jotain pitäisi kehittää suojaksi. Yksi ehdotti sälekaihtimia mutta kun en niistä muutenkaan erityisemmin pidä en mielelläni laita sellaista saunaankaan. Mitä ehdottaisit? Kylppärin ikkunaan on tulossa joku kalvo, mutta saunasta haluttaisiin välillä katsella uloskin.



Saisi tuo sade loppua, timpurit tarvitsisivat neljä tuntia sateetonta aikaa saadakseen isomman terassin kattorakenteet valmiiksi. Sisääntulokuisti alla. Hieman nikottelimme kun näimme kuistin koon, ei sitä paperilla ihan noin suureksi hahmottanut. Taisin kuitenkin itse vaatia esteettömän kuistin pyörähdysympyröineen ja portaat kahdelle sivulle. Lisäksi halusimme, että autolta pääsee kastumatta sisälle joten kate ulottuu melkein varaston seinään asti. Appiukko kuittaili, että olisimme voineet kattaa koko tontin samalla. Heh, tämä on sentään se pienempi kuisti.


Yksi itseni yllättänyt asia oli huoneiden ikkunakoot. Ne ovat valtavat. Matti niistä yritti sanoa suunnitteluvaiheessa mutta paperilla ne näyttivät ihan hyviltä ja ulkoa edelleen. Sisällä sitten huomaa, miten ne ulottuvat miltei kattoon ja meillä sentään on huonekorkeus 2,8m. Ikkunat kuitenkin ovat olemassa ja laskukin maksettu joten näillä nyt mennään. Taidan silti käydä huomenna mittaamassa aukkokoon ihan varmuuden vuoksi. Ihan jo huvittaa tämä yllätysten määrä, sitä suunnittelee taloa monta vuotta ja sitten valmiina hämmästelee milloin mitäkin. Onneksi mitään katastrofaalista yllätystä ei kuitenkaan ole tullut.



Kiersin tutkimassa kodinkoneita. Hintaeroa eri firmojen välille tuli n. 150 euroa eli hyvin tietävät tason missä liikutaan. Tulossa on mitä ilmeisimmin:

Festivon pakastin 45F. Jääkaappikylmiö 75C on ostettu aiemmin, "kun halvalla saatiin".
Induktioliesi (PIE645Q14E) ja kalusteuuni (HBA20B121S) Bosch:lta. Ihan peruskauraa, me emme kumpikaan ole mitään ruoanlaittoihmeitä joten turha maksaa mistään ylimääräisestä. Rosterireuna haluttiin liesitasoon kestävyyden takia, ei haittaa vaikka joku rähmäkäpälä tiputtaisi kattilan reunalle. Työläämpihän se on fasettihiottuun verrattuna pitää puhtaana mutta luotetaan Universal Stoneen. Valkoisten uunien kanssa ei tarvinnut kärsiä valinnanvaikeudesta.


Yleiskone (MUM6N22) on myös Boschilta. Kitchen Aidista toki haaveilin, mutta koska saan koneen yleiskonekaappiin piiloon ei ulkonäöllä ole liiemmin väliä ja hinta oli tässä huomattavasti miellyttävämpi. Keittiössä on sen verta vähän pöytätilaa etten halua yhtään konetta tasoille. Halusin ison koneen sekä Matille lihamyllyn. Juuri muistinkin, että sain keittiökalustefirmasta kotitehtäväksi mitata yleiskoneen ulkomitat että varmasti mahtuu yleiskonekaappiin. 

Huippuimuriimme oli ruhtinaalliset yksi kappaletta koteloitavia liesituulettimia vaihtoehtona eli SAVO GH-3605-S . Teemme itse suoran kotelon johon liesituuletin upotetaan. Liesi tulee niemekkeeseen eikä päällä ole yläkaappeja. 

Lisäksi tarvitsemme säiliöpakastimen lisäpakastustilaksi. Pakastin sijoitetaan vaatehuoneeseen ja vaatehuoneen leveys asettikin aikalailla vaatimuksia koneelle. Periaatteessa pakasin tarvitsisi mieluusti kymmenisen senttiä tilaa sivulle toimiakseen mahdollisimman energiatehokkaasti, meillä tilaa jää n.5cm mikä riittää mutta energialuokka tippuu A+ A:han. Koska kyseessä on lisäpakastustila mikä toivottavasti ei ole koko vuotta päällä päätin hyväksyä tilanteen. Toinen vaihtoehto olisi ollut puolta pienemmän pakastimen hankinta mikä olisi mielestäni ollut varsin turhaa. Pakastin oli eri firmoilla eri merkkinen joten sitä ei ole vielä päätetty.

Kerro ihmeessä käyttökokemuksia näistä laitteista, vielä en ole kauppakirjoja kirjoittanut joten voin tehdä tarvittaessa muutoksia!

Keittiötäkin on hierottu, tein puolitoista vuotta sitten kierroksen useammassa keittiöliikkeessä ja nyt sitten valitsin muutaman joiden kanssa tarjousta päivitettiin. Tosin yhdestä ei ole kuulunut yhtään mitään kun viime viikolla ehdotin tapaamisaikaa.

2 kommenttia:

  1. Kannattaa katsoa esim. saksalaisista nettikaupoista josko saisi kodinkoneet sieltä halvemmalla. Yleensä säästöt voivat olla satoja euroja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Taidetaan kuitenkin päätyä kotimaiseen kauppaan, mahdollisten reklamaatioiden voisi kuvitella toimivan paremmin. :)

    VastaaPoista