maanantai 15. lokakuuta 2012

Ulkovalot?

Ajelimme sunnuntaina ristiin rastiin uusia asuinalueita tarkoituksenamme bongata kivat ulkovalot. Jos ei ollut Osloa, oli erilaisia variaatioita alas-ylös-lampuista (saattaahan niillä joku virallisempikin nimi tosin olla). Samoja pohdintoja olemme käyneet maaliskuussa. Haluamme edelleenkin valaisimen joka valaisee muutakin kuin seinää. Terassien päälle tulee lasikate joten jonkinlaiset seinävalot olisi löydettävä. Figuren rinnalle nostimme myös Park seinävalaisimen

www.valotorni.fi
Minun mielestäni myös Grado seinävalaisin olisi myös ollut ihan kelvollinen. Matti sitten kommentoi valaisimesta tulevan liikaa varjoja, ikäänkuin olisi viivakoodi seinässä. Hylkyyn sekin.


Yhtenä vaihtoehtona on ihan perusvalaisin seinään upotettuna. Esim. Laatuvalaisimesta löytyy Alppilux Standard -valaisin (samatyylisiä on varmasti muillakin valmistajilla). Valaisimen voisi upottaa niin, että vain tuo lasiosa näkyisi. Saman vaikutelman saisi ledinauhalla ja opaalilasilla, vielä pitäisi vain ideoida lasin irrottaminen näppärästi jos ledi pitäisi vaihtaa tai jos sattuisi lasi hajoamaan vaikkapa kiekon osumasta. Mitä enemmän asiaa makustelee, sitä kiinnostavammalta nämä vaihtoehdot vaikuttavat. Pitänee soitella sähköurakoitsijalle.

www.laatuvalaisin.fi
Kenties hieman Narnia-henkeä siihen ainoaan pihalle tulevaan valaisimeen? Tällä ei onneksi ole niin kiire kuin seinävalaisimilla joista pitäisi vähän olla hajulla ulkoseiniä verhoillessa. 
www.laatuvalaisin.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti