keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Suunnitelmien tarkentamista

Matti on hoitanut perustustentekijöiden kilpailuttamista. Ehkäpä päädymme hommaamaan itse materiaalit ja palkkaamaan miehet tuntitöinä hommiin. Hieman hirvittää miten revimme aikaa kaikkeen mitä itse aiomme tehdä. Onneksi mennään kesää kohti ja illat ovat pitkään valoisia. Tontille on myös varsin lyhyt matka joten siellä voi käydä myös lasten kanssa. Olen ehdotellut pienen vaunun hommaamista työmaakopiksi kesän ajaksi, saisi vessanpytyn ja jääkaapin.


Laitoin tänään ristikoista tarjouspyynnöt menemään. Meillä on kuusi eri ristikkomallia, neljä taloon ja kaksi piharakennukseen. Talossa ristikoita on 30, piharakennuksessa 11.


Rakennesuunnittelija lupasi tehdä massoituksen joten pääsemme viimein kysymään tarjouksia puutavarasta, ei tarvitse enää odotella niitä muualta.


Seuraavaksi olen luvannut perehtyä ikkunoihin. Matti kysyi niistä muutamat tarjoukset syksyllä, nyt pitäisi käydä ne kamman kanssa läpi ja katsoa mitä oikein on tarjottu jotta varmasti ovat mieluiset.


Sähkösuunnittelija tavataan ensi viikolla, siihen mennessä tulisi miettiä vastauksia ilmassa oleviin kysymyksiin.


Matti aikoi kysyä lattian liippaukseen liipparia jota ainakin viisi ihmistä oli kehunut. Epäselvää tosin oli tekeekö mies enää tuota hommaa. Meille tulee hiottu betonilattia joten mitä tasaisemmin liipattu lattia sitä vähemmän hiontatyötä edessä. Lattia valetaan ennen seiniä joten toiveissa on poutapäivä valupäivälle, sade aiheuttaisi melkoisen lisätyön kuoppaisena pintana.

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Betonilattiaa googlatessa eksyin mutkien kautta tänne. Miten teillä lattia toteutetaan? valu hiotaan huolellisesti mutta mitä sitten? jokin pinnoite vaiko lakka? miten mahdolliset halkeamat?

  Meillä raksa alkamassa loppusyksystä ja lattia aiheuttaa kovasti päänvaivaa joten olisi kiva kuulla teidän ratkaisusta.

  Iso kiitos! Bea

  VastaaPoista
 2. Rakennesuunnittelussa on huomioitu betonilattian halkeilu liikuntasaumoilla. Liikuntasaumat on sijoitettu väliseinien alle. Näin halkeamia tulee mahdollisimman vähän muualle. Kokonaan niitä tuskin onnistutaan poistamaan. Tärkeintä halkeamien vähentämiseen on betonin jälkihoito eli huolehtia kastelusta ja siitä, ettei betoni kuivu liian nopeasti. Valamme lattian ennen runkoa joten hionta onnistuu isoilla koneilla, täytyy tosin toivoa ettei valua tehdessä sada...

  Valu yritetään tehdä mahdollisimman hyvin, hiotaan kovettumisen jälkeen sementtiliima kevyesti pois ja lakataan uretaanilakalla kolmeen-neljään kertaan. Tämä vaikuttaa tällä hetkellä todennäköisemmältä vaihtoehdolta. Toinen vaihtoehto betonin käsittelyyn on petrasil (http://www.pentra.fi/index.php).

  Betoniin voi lisätä pigmenttejä jos siitä haluaa värillistä. Olemme aiemmin tehneet betonista mustan keittiötason: http://joska10.blogspot.com/2008/12/betonitasot.html Tällä kertaa kokeilemme altaiden tekemistä GFRC-tekniikalla (lasikuituvahvisteinen betoni).

  Yritän ehdotella Matille josko kirjoittaisi tästä betonijutusta oman postauksen, hän siihen on perehtynyt enemmän.

  VastaaPoista