maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kuvia

Olen saanut useita huomautuksia kun blogi ei päivity. Kuvailin tänään raksalla ja tältä näytti.

Eteisestä olohuoneeseen. Vasemmalle jää kirjakaappi. Kaappien päälle tulee päivänvaloloisteputkia ja kolon eteen pleksi. 
Takan vierestä olohuoneeseen. Ikkunoiden päällä epäsuoralle valolle hylly. Isoista ikkunoista tulee paljon valoa. 
Keittiö. Liesituulettimen kotelo itse tehty.
Vanerireunainen laminaattiovi tehtiin meitä varten Ykköskeittiöllä.

 Keittiöstä olohuoneeseen.
 Kylppäriäkin on aloiteltu. Katossa olevaan koloon tulee valokatto, loisteputkia pleksin taakse. Budjettisyistä päädyimme laattalattiaan akryylibetonin tilalta ja koska valmistajat eivät luvanneet kosteuseristeiden rajapintaan takuuta laitoimme myös seinään laatan. 

Saunaa.

 Kodinhoitohuoneen ulko-ovelta. Tuo leveä kaappi on minun ompelukaappini, saan sinne koneet ja piensälän turvaan innokkailta apureilta. 
 Koneseinä jää liukuoven taakse. Likapyykille on varattu tilaa useamman korin verran, tykkään lajitella pyykit heti pesua varten.

 Liukuovi liukuu tarvittaessa pukeutumistilan eteen. Romuvarasto on isompi vaatehuone. Pukeutumistilan suuruus yllätti. Katossa näkyy väärät ledilätyt, meille tulee valkoisella kehyksellä.
 Yksityiskohta valohyllystä.
 Vessoihin tulee Luja-menetelmällä seinät. Ensimmäinen kosteuseriste on vedetty.

Lattia on peitetty muovilla sillä se on valmis. Kauniin harmaasta betonilattiasta tuli lakkauksen jälkeen ruskea. Värjätyssä lakassa nousi pasta pintaan ja vierekkäin saattoi olla vaalean- ja tummanharmaa lastan jälki. Lopulta lattia päädyttiin maalaamaan tummanharmalla. Lopuksi vielä mattalakka päälle kiiltoa vähentämään. 

Talo on tällä hetkellä täysin listaton mikä on vaatinut paljon pientä nysväystä. Olemme itse asentaneet pääoven, ja siihen nyt taitaa tulla listat.

Eniten mietityttävä asia on tasojen ja altaiden valaminen. Edellisessä kodissa meillä oli betonitaso, nyt Matti suunnitteli hieman erilaista ratkaisua. Mikäli aika menee tirpalle on aikomuksena hommata kierrätetyt kalusteet ja tehdä altaat ja tasot myöhemmin. Joka tapauksessa muutto on toukokuussa, enää sitä ei aiota siirtää.

4 kommenttia:

 1. Vau! Kohta muutto, vai mitä? :)

  Tuo lieskari kiinnostaa tosi paljon. Miten teitte, mistä matskusta, paljonko tuli hintaa? Jotain samankaltaista on ollut etsinnässä, kehnoin tuloksin so far.

  VastaaPoista
 2. Apua. Kohta tosiaan muutto. Taitaa olla vielä pitkää päivää edessä, lista tekemättömistä.tuntuu vain paisuvan. :)

  Kotelo on tehty kipsilevystä ja laudasta, jämämateriaaleista. Upotettava liesituuletin ei mitenkään kamalan paljon kustantanut. Meillä huippariin sopi vain yksi malli. Ensin siis kehikko laudasta, sen päälle kipsilevyt. Alareunoihin laitettiin metallista J-listaa jota jäi yli väliovien piilolistoista ja kulmiin nurkkalistaa smyygeistä. Tasoitettiin ja maalattiin. Olisin halunnut hieman isomman jotta liesituuletin uppoaisi kokonaan sisälle, todennäköisesti päällimmäiseksi kerrokseksi laitetaankin vielä valkokuultovanerit. Matti ei tainnut ihan tyytyväinen olla työnjälkeensä ja siksi kallistui myös vanerien puoleen. Ne siis kuitenkin periaatteessa ylimääräiset ja toimisi näinkin.

  VastaaPoista
 3. Saaks toivoo kuvia uudesta kodista? :)

  VastaaPoista
 4. Saa toivoa, pitäisi vain ensin siivota. ;) Minäpä koetan tsempata aiheen suhteen. Voihan sitä kuvailla sitä mukaa kun on siistiä, yhtäaikaa on harvoin koko koti siisti kun sotkevat sitä toisesta päästä. Itse en vain voi oikein siivoilla joten pitää saada muut innostettua.

  VastaaPoista